31.10.2011

Chilin kisoja

Chili on nyt aika ahkeraan kisaillut koko syksyn. Piirinmestisten ja Forssan kisojen jälkeen kisattiin Tsaulla lokakuun alussa kolme starttia. Ekalla radalla en jostain syystä pysynyt ollenkaan suunnitelmassa ja siksi muutamassa kohtaa oli vähän empimistä. Saatiin kuitenkin ryömittyä nollalla maaliin ja voitettiin. Toisella radalla varasti törkeästi lähdöstä ja vielä puomin kontaktiltakin. Possuttelija joutui siis suorinta tietä pois. Vikalla radalla kaarrateltiin oikein urakalla, yksi rima tippui ja lopussa lähti lukemaan putkea viimisen hypyn sijaan, josta vielä kielto.

Pari viikkoa tästä kisattiin omalla hallilla. Ekalla radalla en ehtinyt kunnolla taaksetyöntöön ja Chili hyppäsi selän takaa hypyn väärin päin.
Tokalla radalla alussa pelastin useammassakin kohtaa, kun Chili oli jo menossa väärälle esteelle, mutta kiltisti tuli vielä huutamalla takaisin. Yhdessä kohtaa kääntyi hypyltä vielä väärään suuntaankin, mutta sain silti oikeille esteille. Nollalla maaliin, mutta sijoitus neljäs.
Viimeinen hyppyrata oli päivän paras. Alussa en luottanut tarpeeksi koiraan, vaan aloin vääntämään puolivalssia kohtaan, jonka Chili olisi osannut tehdä ilmankin. Vedin sitten puolivalssilla esteeltä pois ja Kili ehti ottaa matkalta jo seuraavan hypyn. Kyllä harmitti, kun loppu sujui tosi hyvin ja vaikea putkeen tähtäyskin onnistui ja tuplakin meni sitten siihen...

Viikko sitten sunnuntaina kisattiin parin startin verran Helsingissä. Ekalla radalla oli tosi vaikea alku. Kiirehdin taaksetyönnöstä ihan turhaan seuraavaan valssiin, enkä näin ollen työntänyt tarpeeksi ja Chili hyppäsi hypyn väärinpäin. Kiirehtiminen oli ihan turhaa, kun kuitenkin tein kohdan takaaleikkauksella ja sain sen onnistumaan ihan hyvin. Loppu rata sujui taas ihan älyttömän hyvin. Ehdin sinne minne pitikin ja sain Chilin kääntymään tosi pienesti. Toinen rata sujui ihan ok. Yhdessä putkeenlähetyksessä jämähdin paikalleni ja olin myöhässä kääntämässä koiraa. Lopussa Chili ei lukenut poispäinkäännöstä vaan hyppäsi hypyn ihan väärään suuntaan. Sain kuitenkin kalastettua takaisin kartalle. Tältä radalta kuitenkin nolla ja sijoitus toinen.

Uskomatonta, että Chilillä on tällä hetkellä kesän arvokisoja varten kuusi nollaa. Ei meillä ole tainnut koskaan olla tässä vaiheessa kautta näin paljon nollia. Tupla puuttuu, mutta eiköhän se sieltä vielä tule.
Harmittaa vain kovasti se, etten ole onnistunut hyvillä radoilla juurikaan. Yhtä lukuunottamatta kaikki nollat ovat tavalla tai toisella pieleen menneitä ja pelasteltuja. Tiedän, että pystytään niin nätteihin ratoihin kisoissakin, mutta sitten aina niillä radoilla sattuu jotain pientä. Mutta ehkä se siitä, pitää iloita kuitenkin nollista, koska meidän kohdalla ne ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys.

1 kommentti:

  1. Oletko muuten laskeskellut viime aikoina Kilin tulosprosentteja? 15 viimeisen startin osalta näyttää että:
    40% 0; 33% HYL; 27% virheitä
    Ei paha :)

    VastaaPoista