2.10.2011

Voihan vire!

Kooma on nyt treenannut maanantaisin Nooran tavoiteryhmässä, tiistaisin Elinan tokossa ja keskiviikkoisin Elinan pentuagissa. Kaikissa näissä treeneissä on todettu, ettei ole mikään helpoin pentu. Agilityssä ongelmaksi on muodostunut liian korkea vire. Keskittyminen kärsii, eikä tekemisestä tule yhtään mitään. Kooma komentaa mua huutamalla ja käy käteen kiinni, jos ei ymmärrä. Huutaa myös muille, jotka tekee. Viime viikolla tähän ongelmaan saatiin aika hyvä ratkaisu (kiitos Elinan!), eikä meidän treenit ole vielä kertaakaan sujunut yhtä hyvin ja hallitusti. Selkeästi Koomalla oli ajatus koko ajan mukana.

Sylkkärit on osoittautunut Koomalle vaikeaksi. Sen on tosi vaikea tulla kohti suoraan ohjaajaa päin. Samaa ongelmaa ilmeisesti myös Suvi-äipällä :o) Lisäksi itsenäisenä pentuna, sen toimintasäde on kohtalaisen iso.
Nenäkosketuksessa ollaan aika hyvällä mallilla. Vielä toivoisin enemmän focusta eteenpäin, mutta etupalkasta unohtaa helposti sen mitä oltiin tekemässä.

Tokossa ongelmaksi on tullut oman vuoron odottaminen. Remmissä ollessa Kooma luulee olevansa vapaalla, eikä se ota minkäänlaista kontaktia itse. Koomis piippaa ja keksii itse kaikkea tekemistä, saattaa jopa välillä komentaa mua, kun hänellä on tylsää! Olen nyt koittanut puuttua tuohon kontaktiin siten, että aina ennen kuin tapahtuu mitään kivaa, joutuu ottamaan kontaktin muhun. Vapaana ollessaan Chili on edelleen sen maailman paras, joten tämänkin asian kanssa pitää tehdä kovasti töitä.

Muuten Kooma on kyllä ollut aivan ihana. Tekee töitä koko ajan hyvällä ilmeellä vauhdikkaasti ja oppii nopeasti. Ekassa tunnaritreenissä hoksasi heti oman hakemisen, vaikkei oltu aikaisemmin tehty sitä ollenkaan. Noutokapulaakin piti ihan mieluusti suussaan. Kooma on kyllä tyyppi, joka tekee sata kertaa mieluummin vauhtiliikkeitä, joten täytyy muistaa tehdä aina ennen vähän tylsempiä, ennen kuin pääsee tekemään ruutua, luoksetuloja yms.
Kotona Koomis on tosi helppo pentu. Jos mitään ei tapahtu, osaa olla rauhassa tai leikkiä itsekseen. Myös Chili leikittää Koomaa vielä aika paljon. Ruokahalu on edelleen aika vaihteleva. On perso herkuille, mutta oma ruoka saattaa jäädä välillä kuppiin. On myös oppinut kurottamaan ihan jokaiselle pöydälle ja tasolle. Siitä on kehkeytynyt kunnon varas.

Chilin kanssa agi toimii tällä hetkellä loistavasti. Piirinmestiksissä kaksi ihan hyvää rataa. Siltä huonommalta nolla, mutta kerrankin sain pelastettua ihan kamalan radan puhtaasti maaliin. Seuraavana päivänä kaksi rataa Forssassa. Ekalla ihan mieletön kepeille imu vaikeasta kulmasta. Harmillisesti sitten tuli tiukasta taakaaleikkausputkesta ulos. Muuten mieletön fiilis. Tokalla radalla oli koko ajan pieni kiireen tuntu, mutta nollalla maaliin ja voitto.

Myös treeneissä on tuntunut sairaan hyvältä. Jaakko vähän valaisi, että voi johtua myös siitä, että joutuu kilpailemaan Koomiksen kanssa mun huomiosta. Täytyy siis miellyttää enempi, jotta pääsee menemään. On siis jotenkin tosi kiltti radalla, eikä enää tee niitä omia possutteluvalintojaan (paitsi ihan silloin tällöin...).

Kooma on nyt puolivuotias. Kolmisen viikkoa sitten mittasin Koomiksen oikealla säkämitalla ja sain korkeutta 45cm. Nyt kotimittauksessa seinää vasten kokoa on 47-48 cm. Vielä saisi tulla muutama sentti niin olisi hyvä. Muuten on kropaltaan kovin elastinen ja kapea mulkero. Painoa tällä hetkellä 11,5 kiloa. Omasta mielestäni on ulkonäöltään tosi nätti, pystyine korvineen ;o) Helppo pentu se ei ole ja paljon on töitä tehtävänä, mutta päivääkään en antaisi pois.
2 kommenttia:

  1. On se minustakin kaunis- ainakin preeriakoirana, jos ei bordercolliena. Koomalla selvästi Håppaa enemmän tukkaa ja näyttää jotenkin sievemmältä. Ruohohan on aina vihreämpää aidan toisella puollella:). Taitaa olla pari senttiä siskoansa myös suurempi, täälläkin kovin toivotaan muutamaa senttiä lisää ja eiköhän noita nyt vielä tuu.
    Suvi lähettää terveisiä, että agia voi ihan hyvin tehdä ilman sylkkäreitä (vaikka taitaa nykyään kyllä jo osata ne, ei vaan vieläkään tykkää vedoista kovasta vauhdista lähelle).

    VastaaPoista
  2. Tulin stalkkaamaan valjaat, komiat on! ;D

    VastaaPoista