27.5.2011

Kooman viikko

Lauantaina Kooma pääsi mukaan Chilin kisoihin. Tyttö oli tosi reipas ja kiersi sylistä syliin.Välillä piti oikein tarkistaa, että kellä se nyt menee ;o) Myös Håp ja Eino oli paikalla, joten sisaruspainit saatiin aikaiseksi. Kisapaikalla syötiin iltapäiväruoka ja leikittiin. Lopuksi Kooma, Eino, Iisi (2vko vanhempi bc) ja Taisto (14 vko borderi) pääsivät vielä kunnolla rellestämään. Kaikki muut leikkivät ihan kauniisti hiljaa, mutta tästä meidän tyypistä kuorituikin hurja ärripurrimurisija.

Sunnuntaina meillä kävi vieraita Koomaa silittelemässä ja iltapäivällä mentiin moikkaamaan mun isän 13vko mittelspitz Sinttiä. Aluksi Kooma vähän katseli uutta tilannetta, mutta todettuaan kaiken olevan ok niin löytyi leikkiinkin yhteinen sävel.


Kooma ja mitteli Sintti

Maanantaina harjoiteltiin yksinoloa portin takana. Voi elämä kuinka voikin olla kauheaa jäädä toiseen huoneeseen, vaikka normaalistikin saattaa puuhastella ihan eri puolella kämppää. No harjoitukset jatkuvat.
Kooma myös nosti toisen korvansa "aikuisten bordercollieden asentoon". Miten mulla on sellainen kutina, että jos 7,5 viikkoisena korva on jo oikeaoppisesti asettunut, niin se tulee vielä nousemaan kokonaan pystyyn. Luomuna mennään nousee se sitten pystyyn tai ei.



Tiistaina Kooma lähti mukaan Chilin treeneihin. Kaikki ihmiset on iiihania ja hyvä niin! Kooma pääsi painimaan myös pari viikkoa vanhempien kelpie-Ledin ja sheltti-Nootin kanssa. Täpäkkä tyttö, ei voi muuta sanoa. Se antoi pojille köniin ihan mennen tullen. Tai sitten se on vaan tosikko :D



Keskiviikkona käytiin mun kaverin Sinin pentua katsomassa. Viikon vanhempi wetterhoun Jutte oli jo aika paljon isompi, mutta se ei menoa haitannut. Aluksi tilanne oli molemminpuolista tutkistelua, mutta kyllä sitä vauhtia alkoi löytymään. Sitten yhdessä jo revittiin villiviinejä alas ja kaivettiin kukkapenkkiä! Sinin ja Jutten luota mentiin suoraan äidin luo vuorokauden koiravahdeiksi. Flii ja Roosa otti Kooman yllättävän hyvin reviirilleen. Roosa murisee jos tulee liian lähelle, mutta voi kyllä itse kävellä ohi yms. Fliistä kuoriutui oiva hoitotäti. Se kulki Kooman perässä joka paikkaan :o) Yökin vieraassa paikassa meni superhyvin. On se omakotitalossa sisäsiistiksi opettaminen sata kertaa helpompaa. Nyt meille ei sattunut kuin ihan muutama vahinko sisälle, kun kerrostalossa vielä about puolet asioista tulee sisälle.


 Kooma ja wetterhoun Jutte



Torstai-iltapäivällä mentiin moikkaamaan Sannaa Turun keskustaan. Käveltiin tästä meiltä teatterisillalle. Namin voimalla Koomakin käveli ihmisvilinässä tosi hyvin. Hiukan teatterisillalla jänskätti kun ihmisiä ja pyöriä menee koko ajan tosi paljon ohi, mutta hyvin pystyi kuitenkin nakkejä syömään ja lopulta jo ihan rauhassa katseli ohikulkijoita. Siitä sitten käveltiin Samppalinnan puistoon, jossa istuskeltiin tovi. Kooma oli vapaana ja pysyi koko ajan hyvin lähistöllä. Kerran meinasi lähteä ohikulkijan perässä :D Lopulta väsy voitti ja Kooma nukkui lyhyet päikkärit jalkojen juuressä.
Illalla käytiin tutustumassa kavereiden kääpiöpinseri Lukaan. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen aikuinen koira, jonka kanssa Kooma pääsi leikkimään (jos Chiliä ei lasketa mukaan). Lukalla oli vauhti päällä ja Kooma-raukka ei pysynyt millään perässä. Kivat leikit saivat kuitenkin aikaiseksi.



Tänään koittikin päivä, jolloin molemmat koirat jäivät kolmeksi ja puoleksi tunniksi yksin. Rajattiin portilla ne eri tiloihin ihan varmuuden vuoksi. Aikaisemmin viikolla Kooma on joitain Chilin lenkkejä viettänyt kotona yksin ihan kohtuullisen hiljaa pientä piippausta lukuunottamatta.
Nyt annoin Koomalle tuoreluun, jota jäi hyvin syömään. Jätettiin videokamera päälle, josta selvisi, että oli aika pitkään järsinyt luuta, jonka jälkeen hetken piipannut ja sitten käynyt nukkumaan. Chilikin oli ollut koko ajan hiljaa, joten tämä kokeilu oli lottovoitto! Ensi viikon keskiviikosta alkaen koirat joutuu olemaan koko työpäivän ajan yksin, joten tämä oli hyvä kenraaliharjoitus sitä varten. Alkuviikosta testaillaan vielä uudestaan.

Muuten meillä on Kooman kanssa mennyt tosi hyvin. Yöt se nukkuu jo lähes kokonaan, eikä tarpeita ole öisin ekaa yötä lukuunottamatta tullut sisälle. Ruuan vähensin keskiviikkona kolmeen kertaan, kun tuntui, ettei ruokahalua oikein löytynyt. Nytkin syö vaihtelevalla menestyksellä. Remmissa tyttö osaa jo tosi nätisti kävellä. Aika harvoin tarvitsee enää jäädä pantaa rapsuttelemaan. Istua Kooma osaa jo hyvin käskystä (vau mikä saldo viikossa!) ja nimensäkin tuntee. Chili ja Kooma nukkuu jo välillä samassa pedissä ja yhteinen leikinsävelkin on löytynyt.


Kooma 8 vko, paino: 3,7 kg


1 kommentti: