30.6.2011

Punkkimagneetti

Juhannus vietettiin mökkeillen Kustavissa. Aluksi ei edes pitänyt lähteä Chilin leikkauksen takia minnekään, mutta koska Chilppa oli kohtuullisen reipas eikä haava tai tötterö tuntunut sitä ihan hirveästi haittavaan, päätin kuitenkin lähteä pariksi yöksi kaupungin hälinästä.

Meitä oli paikalla 12 ihmistä (joista yksi alle 1v.) ja 5 koiraa, joten hyvää sosiaalistumista oli Koomiksellekin. Kooma kyllä tykkää kaikista niin hirmuisesti, että sen kanssa on kohtalaisen helppo (ainakin toistaiseksi) mennä ihan mihin vain. Pikku-Siljaa Kooma pääsi kerran nuolaisemaan naamaan niin, että vauva vähän pelästyi, mutta muuten Koomispoomis osasi olla kohtalaisen varovainen.


Poseeraus on tylsää, kun pitää olla paikallaan....

Mökillä jälleen korostui tuon koiran itsenäisyys. Meillä sitä tonttia kyllä riittää, mutta silti kävin kahdesti hakemassa Kooman pois naapurin puolelta. Onneksi myös mökkinaapureilla on jonkun verran lääniä, ettei se ihan toisten terasseille hengaillut, vaikka olisi se kai sinnekin mennyt jos olisi ehtinyt niin pitkälle...
Yhteen otteeseen en edes huomannut Kooman olevan kadoksissa, kun näin sen juoksevan kaukaa mökkitietä takaisin omalle tontille. Muutenkin Koomis saattoi puuhastella jotain ihan omiaan laiturilla tai rannassa, vaikka kaikki muut olisivatkin yläpihalla.
Metsälenkillä tehtiin kerran niin, että mentiin Chilin kanssa kallion taakse piiloon ja odoteltiin, että koskas se Kooma tulee etsimään meitä. Ja me muuten odoteltiin kauan. Mutta eihän toinen nyt voi jättää aarteitaan yksin vaan niitä tarvitsee syödä ja niiden kanssa pitää leikkiä! Toisen kerran Kooma löysi ihanan suon, johon voi mennä makaamaan eikä sieltä tarvitse tulla koskaan pois. Paitsi jos isi tulee hakemaan kantamalla.


Perus Koomaa. Huoh.

Chili ei oikein ymmärtänyt miksei hän saanut juosta ja mekastaa rantavedessä tai saatikka hyppiä laiturilta mereen. Kyllä pieni länderi koki koko juhannuksen suurta vääryyttä. Kauluri jätettiin jo perjantain jälkeen pois, kun ei tuntunut haava enää kutittavan.
Piti myös testata Kooman uintitaitoa jos vaikka olisi sattunut vahingossa putoamaan laiturilta. Hyvin osasi uida! Ja tosi hyvällä tekniikalla. Tosin tämän pulahduksen jälkeen ei oikein tiennyt miten päin olisi ollut, kun eihän pieni bordercollielapsi osaa vielä ravistaa! No oppi Kooma hiukan etupäätään jopa ravistamaan ja takaapään koitti nuolla kuivaksi (luulee olevansa kissa). Luulee olevansa myös jänis, koska pään piiloon laittainen tarkoittaa sitä, että koko koira on piilossa.



Söpikset <3



Poseeraus kesti liian pitkään ja Chili sanoo haisevan vastalauseen (Kooma on juuri ajatellut maistavansa kukkaa...)

Sunnuntaina käytiin Kustavin Savipajalla hieman tutkimassa isosarvisia vuohia ja pupuja. Tehtiin ehkä se virhe, että Chili pääsi mukaan. Chilillä kun tuppaa olemaan aika aggressiivinen paimennustyyli vuohia kohtaan (ei siis pelkää niitä, mutta hyökkii kovaäänisesti kohti ja heiluttaa häntää). Kooma siis saattoi luulla, että nämä ovat jotain avaruudesta hyökääneitä alieneita. Toisella kerralla uskalsi kyllä tulla jo ihan itsekin katsomaan.
Puput taas luulivat ehkä Koomaa nykyisin pystyine korvineen alieniksi, koska luikkivat heti mökkinsä yläkertaan, kun me saavuttiin paikalle. Saatiin savipajalta muutama kiva kuva ja muutama vielä kivempi Kustavin keskustasta, kun odoteltiin kauppojen aukeamista. Tai siis sen yhden Salen, joka Kustavin keskustassa on :o) Niitä kuvia tämän postauksen kuvituksena.


Chili paimentaa vuohia


Kooma tutkii alieneita ensin sylistä, mutta myöhemmin jo ihan omin jaloin


Kooma on isin kanssa katsomassa pupuja




Suureen syliin mahtuu kaikki halukkaat


Perhepotretti (koirat edustaa...)



Juhannuksen aikana löysin Koomasta viisi kiinni olevaa punkkia ja yhden vielä kiinnittymättömän. Siis yhteensä koirassa oli kuusi punkkia yhden viikonlopun aikana! Yök. Ehkä mun tarvitsee sittenkin poiketa päätöksestäni olla laittamatta vielä noin nuorelle mitään myrkkyjä. Bayvantic varmaan sopii myös colliesukuisille?? Kooma tosin ei ollut se ainoa punkkimagneetti, sillä myös Chilistä löytyi juhannuksen jälkeen kolme punkkia. Taisi olla yli kuukausi sitten laitetut myrkyt jo haihtuneet...


Kili <3


Chilppa pääsee tikeistään eroon perjantaina

1 kommentti:

  1. Punkkeja on ollut runsaasti Håpissakin, laitoin expotin eilen. Ja ei saanut kohtausta, sen voi laittaa yli viisikiloiselle.
    Kooman naama on kyllä aivan äitinsä näköinen, jos ei korvia lasketa. Ihana perhepotretti teistä! Ja Kooma kyllä kuulostaa äitinsä luonteiseltakin, en tiedä mihin se Kuulan laumavietti on näissä pennuissa mnennyt. Kun ei niitä piilossaololeikkejä oikein jaksa leikkiä, kun se pentu ei koskaan tule hakemaan (eikä ahdistu yksinolosta, vaan on yleensä kovin onnellinen ihan missä vaan...)

    VastaaPoista